בוצ'ר - קרשי חיתוך והגשה.png

קרשי חיתוך והגשה

 רהיטים - עבודות עץ - עיצוב

קרשי חיתוך ליצירות המופת הקולינריות שלכם

 מגוון רחב של קרשי חיתוך, בוצ׳רים וקרשי הגשה ייחודיים.
אנו משתמשים במגוון רחב של עצים שחלקם מתוצרת מקומית וחלקם עצים בייבוא מיוחד. 
שיתוף הפעולה עם אומן העץ אנדריי מונטין מאפשר לנו לייבא ולהפיץ את קרשי החיתוך והבוצ׳רים הטובים בעולם!

Ligato - בוצ'ר (1).jpg

למה עדיף עץ?

ישנו מיתוס שמתודלק היטב על ידי איך לומר ״בעלי אינטרסים״ שהעץ יוצר סביבה חיובית לייצור חיידקים אבל כבר במשך מאה ואולי אלף שנה אנשים משתמשים בכלי עץ בבישול והסיבה לכך היא לא רק מחיר וזמינות העץ.


מחקרים אחרונים שנעשו במכון הטכנולוגי הדני ומכוני מחקר מובילים בגרמניה, שבדיה ופינלנד מאשרים מידע מנוגד לחלוטין - תכונות אנטי בקטריאליות של כלי העץ טובים יותר מכלים העשויים מחומרים אחרים.


בבדיקות פוזרו חיידקים לא מזיקים על סוגי עץ שונים וכן על פלדה פלסטיק וזכוכית.
חיידקים אלו זהים במובנים רבים לחיידקים המאיימים ביותר דוגמת סלמונלה קמפילובקטר וליסטריה ואז נמדד זמן הישרדותם של החיידקים. 


התוצאות היו שלחיידקים תנאי מחייה ירודים על עץ בהשוואה לחומרים אחרים. על אחת כמה וכמה על עץ יבש.

 

מחקר מעניין נוסף נעשה בארצות הברית
במשך הרבה זמן נהגו טבחים לצפות את קרשי החיתוך בניילון מהחשש שחיידקים דוגמת סלמונלה מחיתוך עוף גולמי עלול להיספג בעץ ואחר כך לעבור גם למזונות אחרים שנחתכו על אותו משטח והוגשו ללא בישול... למשל סלט.


התוצאות הראו שבדרך מסוימת חיידקים ששורדים היטב על פלסטיק וניילון אינם שורדים על עץ.


מטרת המחקר הייתה לבדוק את הזיהום על קרשי חיתוך ולמצוא דרכים לטיהור העץ כך שיהיה בטוח כמעט כמו פלסטיק אך זה לא מה שקרה.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 אתר תדמית Wix Master מקבוצת Fly Guy