בוצ'ר - קרשי חיתוך והגשה.png

קרשי חיתוך והגשה

 רהיטים - עבודות עץ - עיצוב

Wooden Board

היגיינה וטיפול בבוצ'ר

רגלי סיליקון או גומי חובה!

הלוחות מטופלים בשמן מינרלי ייעודי לעבודה עם לוחות שבאים במגע עם אוכל ומיועדים להאריך את חיי הבורד, להגן מפני חיידקים וכמובן להבליט את יופיו של הבורד.

השמנים בהם אנו משתמשים חסרי טעם וריח כשחומר הפרפין בהם מיועד לבליעה, למעשה זה חומר שניתן להשיג בכל בית מרקחת.

בכל מקרה לא ניתן להשתמש בשמן חמניות, שמן זית או שמנים אחרים מכיוון שאם הזמן הם הופכים למרים ויעבירו טעם למזון.

שמן פשתן הוא יוצא דופן אך הוא גם הגרוע ביותר.

חשוב להקפיד לטפל מפעם לפעם בבורד והוא ישרת אתכם זמן רב.  

מחיר בוצרים משתנה בהתאם לסוגי העץ, המידות והמורכבות האסתטית.

לכל לוח חשוב מאוד שיהיו רגלי גומי או סיליקון קטנות 

הרגליים חשובות מאוד שכן הן מונעות מגע ישיר של העץ עם המשטח עליו הוא מונח.

לחות היא האויב הגדול ביותר של הבורד, לוח שמונח במטבח על שיש רטוב או אפילו לח יספוג את הלחות ובזמן הייבוש עלול להתעוות.

LIGATO

אז איך שומרים על הבורד שלכם

אל תשאירו את הבוצ׳ר רטוב ובטח שלא בתוך מים לזמן ממושך!

בשום מקרה, אף פעם לא לשטוף את הבוצר במדיח כלים!

אל תכניסו אותו למיקרוגל ובטח שלא לתנור!

מפעם לפעם, בייחוד בתקופות חמות ויבשות טפלו בו בשמן מינרלי כדי למלא את הנקבוביות של העץ ולמנוע התייבשות יתרה.

אפשר להשתמש בתערובת שמן מינרלי ושעוות דבורים לכיסוי יציב ואחיד.


לא להשתמש בשמנים אכילים זית חמניות וכו.. הטעם עם הזמן יעבור לאוכל.

שימו לב, טיפול בבוצר הוא לא רק בחלקו העליון.. יש לתת את אותה תשומת הלב לכל הצדדים.


טיפול בצד אחד בלבד יכול להוביל לעיוות..

Wooden Board

מתי צריך לטפל בבורד שלכם

זמן הטיפול תלוי בהרבה גורמים, בגדול זה עניין של לחות.

בוצ׳ר יכול להיות לא מטופל במשך חודשים רבים ושום דבר לא יקרה, במקרים של יובש קיצוני יש לטפל בבוצ׳ר לעיתים קרובות יותר.

אין איזה כלל אצבע בעניין אבל הנה כמה תופעות שיאותתו לכם שדרוש טיפול.

לוח שמתבהר
כתמים קלים שמתחילים להופיע על הלוח
אם הוא הופך יבש ומחוספס למגע
אם בצידי הלוח מופיעים סדקים שניתן להרגיש (גם אם הם אינם נראים לעין)
אם מים או נוזל אחר אינו נשאר על הלוח ( כמו שאמור להיות) וניתן להבחין שהוא נספג בלוח..

כל אלה הם סימנים שדרוש טיפול.

 

יציבות העץ

העץ ״עובד״ מצטמק ומתנפח בעקבות שינויי לחות.

העץ מצטמק בלחות מופחתת וזו עלולה להיות הסיבה להיווצרות סדקים. הצטמקות בצד אחד עלולה להוביל לעיוות בצד השני

התנפחות היא בדיוק התהליך ההפוך כתוצאה מלחות מוגברת
העץ צריך להיות ברמת לחות של 8 אחוז. כמובן שעצים שונים מגיבים מעט שונה.

טיפים להארכת חיי הבורד

הקפידו להשתמש בשמן מינרלי או שמן ייעודי לבוצ׳רים, טיפול נכון ימנע עובש, הצטברות חיידקים, וספיגת ריח.

לטיפול נכון השתמשו בבד רך, טבלו בשמן והספיגו היטב בלוח.

לא לחשוש לשים יותר מידי שמן, העץ לא יכול לספוג יותר שמן ממה שהוא יכול לספוג, את העודפים אפשר לנגב בסוף.

שעוות דבורים על השמן תוסיף שכבת מגן נוספת, היא תייצר משטח עץ חלק, רך ונעים, היא תתרום לאטימות והעץ יהיה עמיד יותר.


הטכניקה לעשות זאת היא לרקוח את שני החומרים ביחס של אחד לארבע  (חלק אחד - שעוות דבורים וארבעה חלקים של שמן).
שלא כמו שמן טהור כשהחומר מתקרר מעט הוא מתקשה וממלא את כל הנקבוביות והסדקים ויוצר משטח אחיד חלק ויציב.

 

*ניתן גם לרכוש אצלנו חומר ייעודי מוכן לטיפול בלוחות.

Wood

הנה עוד כמה דרכים לטיפול בבוצרים שלכם.

  • חומץ, ניתן להשתמש בחומץ לבן כדי לחטא את המשטח ולשמור עליו ללא חיידקי קולי למיניהם.  בדרך כלל מומלץ לסובלים מאלרגיות .

  • מי חמצן – השתמשו בתמיסה של 3% כדי לשפשף את הלוח לאחר טיפול בחומץ

  • אקונומיקה, כן כן.. גם זה קיים.

  • במידת הצורך ניתן לערבב מעט אקונומיקה ביחס של 1 לחמש עם מים ולנגב את הבורד עם התמיסה.

  • מיד אחרי יש לשטוף את הלוח ולהניח לייבוש. שום חיידק לא ישרוד כשהלוח יתייבש.

  • אבקת סודה לשתייה ומלח – מורחים על משטח החיתוך ונותנים לו לעמוד מספר דקות ואז יש לשטוף ולייבש.

  • לימון – ניתן לשפשף את הבורד עם מיץ לימון ולנגב תוך מספר דקות במטלית יבשה.

  • זאת הדרך לנטרל ריחות חזקים למשל בצל, דגים שום וכו..

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 אתר תדמית Wix Master מקבוצת Fly Guy